19 Eylül 2013 Perşembe

Какво е рутер?

Какво е рутер?



Основната функция на интернет рутера е да направи възможно ползването на един интернет акаунт (предоставен от БТК, HomeLan, Евроком, Спектър Нет и т.н.) на два или повече компютри в локалната мрежа, независмо от ограниченията налагани от някои интернет доставчици. Допълнителна и също така важна негова функция е Firewall-а. Той блокира всички нежелани опити за връзка от интернет към вас, които в 99% са хакерски атаки насочени към незапушените дупки в сигурността на операционната система.
С какво е по добър един рутер от Internet Connection Sharing, който се предлага от Windows операционната система, ще попитате вие. Аз ще ви предложа да погледнете линка с възможностите на нашите рутери и накратко ще отговоря:
Windows операционната система не е саздадена да бъде използвана за интернет рутиране (независимо че предлага тази възможност). Тя не може да се справи с елементарни проблеми като TTL=1, прехвърляне на портове и т.н. Предлаганите тук рутери могат да разпределят интернет трафика (канала) на части, непозволявайки на един компютър от локалната мрежа да “изяде” цялата връзка, както и много други възможности.
Правилното решение е Интернет Рутер който да бди над вашата интернет връзка и локална мрежа, така както вие пожелаете.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder