19 Eylül 2013 Perşembe

Какво представлява наложения платеж ?

Какво представлява наложения платеж ?



Какво представлява наложения платеж ?
Наложен платеж е най-удобният метод за уреждане на разплащането между продавач и купувач.Най-удобен за клиента, защото той заплаща за направената от него покупка след каро я вземе в ръцете си, рискът в този случай на плащане е минимален. Вие заплащате стойността наналоженият платеж която в случая е стойността на продукта който желаете да закупите, в зависимост условията на продавача е възможно да не се налага да заплащате разходите по куриерската услуга, но само ако изрично е упоменато, по принцип и по закон транспортните разходи са за сметка на купувача.

Какви скрити рискове крие наложеният платеж ?
Честно казано това е може би най-сигурният и бърз начин да си вземете парите обратно ако нещо не е наред с желаният продукт. Вие виждате продукта не ви харесва и не го приемате и плащате, в случая сте длъжни да заплатите само разходите по доставката в едната посока, а продавача да си заплати разходите по връщането.

Как протича една примерна доставка с наложен платеж ?
Вие поръчвате продуктът „Х“ на стойност 25 лева с ДДС и искате да ви бъде изпратен на същият ден за следващият, продавачът не поема куриерските разходи по доставка и вие трябва да заплатите и стойността на доставката която е с тегло до 1 килограм от офис до офис за да е по евтина куриерската услуга.
Така, когато на следващият ден вашата пратка пристигне вие ще бъдете известен куриер че имате пратка за получаване която се на мира в офиса който сте се разбрали да бъде получен ( вие естествено сте избрали такъв който се намира близко до вас, ако не сте се разбрали за точно кой офис става въпрос, не винете продавача за изборът му ). Вие отивате до съответният офис, казвате си името и учтив куриер ( да се надяваме ) ви казва, че имате пратка и трябва да заплатите 29.90 лева.
Не се плашете никой не ви е прекарал това е стойността на наложеният платеж или стойността на продукта „Х“ плюс цената за доставка.
Терминът „Наложен платеж“ може да бъде обяснен като сумата която подателят (изпращачът) иска да му бъде заплатена от получателят (купувачът) при получаването пратката, като получателят е длъжен да заплати стойността на куриерската услуга ако няма друга уговорка.
radki.info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder