19 Eylül 2013 Perşembe

Какво е хостинг?

Какво е хостинг?


Уеб хостинг е услуга, която позволява да качите сайта си на сървър, така че да е е видим за посетителите от цял свят и денонощно. Обикновено хостинга е споделен – на сървъра има много потребители, като всеки от тях е наел малка част от ресурсите на сървъра за определен период от време.
За да се използва услугата хостинг, е необходимо собственика на сайта да притежава домейн и да насочи домейна към сървъра.
Хостинг акаунтите се управляват от контролен панел. Хост България изпозлва най-добрия контролен панел за линукс съвъри – cPanel.
Другите два вида хостинг услуги са VPS (виртуален сървър) и нает сървър. VPS представлява обикновен сървър, на който са инсталирани няколко независими една от друга операционни системи. Всяко система ползва част от процесорните ресурси, част от паметта, част от дисковото пространство и т.н. По този начин потребителите имат пълен достъп за администрациа на виртуалния си сървър, както и доста повече ресурси в сравнение с споделения хостинг. Наетия сървър се контролира изцяло от клиента и хостинг компанията поддържа най-вече хардуера и мрежовата свързаност. Тези два вида хостинг са по-скъпи и се изпозват големи сайтове или такива, които изразходват ресурси (процесор, памет, бази данни).
hostbulgaria

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder