21 Eylül 2013 Cumartesi

Какво е Екзема?

Какво е Екзема?


Екземата е едно от най-разпространените заболявания по цял свят. Най-големия проблем при нея е това, че съществуват много причини за нейната поява и често те остават загадка за повечето хора. В тази статия ще ви обясним, какво е екзема, какви са първите симптоми на заболяването и какви са причините за появата на проблема.

Какво е Екзема?
Екземата съществува под много видове и форми като може да се появи на всяка една част от тялото, като най-често поразява ръцете, главата и краката. На външен вид тя може да изглежда по няколко начина.
1. Зачервена област със малки водни мехури по нея, когато мехурите се спукат те изпускат жълта течност. Такива екземи се наричат още мокри.
2. Суха екзема - сухата екзема е придружена с лющене на кожата в поразената област, големи парчета мъртва кожа се отделят от тялото придружени със сърбеж и дискомфорт.
3. Хронична екзема. Тя е сух вариант на болестта като най-често се поразяват гънките на ръцете и краката. Придружена е със силен сърбеж на поразените места и често това води до лющене на кожата.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder